Web Analytics Made Easy - Statcounter

نویسنده فیلمنامه مجموعه تلویزیونی «ملکاوان» گفت: مخاطبان سریالهایی معمایی و آثاری که مانند پازل تکمیل می شوند را دوست دارند و ما هم تلاش کردیم در این ژانر قصه ای به روز را روایت کنیم.

به گزارش خبرنگار رادیو و تلویزیون خبرگزاری فارس، این شب ها مخاطبان شبکه آی ‌فیلم به تماشای سریال «ملکاوان» نشسته اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فیلمنامه ملکاوان حاصل کار گروهی سمیه تاجیک، مریم بهاری و پویان طایفه است؛ نویسندگان جوانی که اثری متفاوت را به نگارش درآورده اند. فیلمنامه سریال ملکاوان توامان در ژانرهای وحشت، معمایی، پلیسی و اجتماعی نوشته شده و تجربه ای بدیع و خلاقانه در حوزه تلویزیون به شمار می ‌رود. برای سال ها جای خالی سریالی در ژانری با این مشخصات در تلویزیون احساس می شد. شخصیت‌ پردازی اصولی و منطقی کاراکترها از دیگر نقاط قوت فیلمنامه سریال ملکاوان به شمار می رود و شخصیت‌ های این اثر نمایشی اغلب خاکستری هستند و چند وجهی.

 سمیه تاجیک به عنوان یکی از نویسندگان فیلمنامه سریال تاکید دارد که او و همکارانش همه تلاش خود را به کار گرفته اند تا چالش های طراحی شده بر سر راه شخصیت ها، از کلیشه مبرا باشند و از ساختاری نو برخوردار. تاجیک همچنین می ‌گوید که به نمایندگی از تیم نویسندگان ملکاوان در پشت صحنه حداقل ۹۰ درصد سکانس های سریال حضور داشته است.

به بهانه پخش سریال ملکاوان از شبکه آی فیلم با سمیه تاجیک به عنوان یکی از نویسندگان فیلمنامه این اثر درباره ایده شکل گیری قصه و شخصیت پردازی ها به گفت و گو نشستیم که در ادامه می خوانید. سریال ملکاوان هر شب ساعت ۲۲ از شبکه آی فیلم به روی آنتن می رود.

**اگر موافق باشید از اینجا شروع کنیم که اصولاً ایده قصه ملکاوان از کجا شکل گرفت؟

-من، مریم بهاری و پویان طایفه در واقع یک گروه سه نفره بودیم که با هم همکاری می‌ کردیم. خانم بهاری ایده ای داشت از حضور یک زن در خانه ای قدیمی که سهم الارثش است و اتفاقاتی که برای او در این خانه رقم می خورد. این ایده به مرور زمان جلو رفت و بقیه ماجراها البته بر اساس قوه تخیل تیم نویسندگان شکل گرفت.

**و چه شد که به سراغ ژانر معمایی با رگه هایی از ترس رفتید؟

-شاید به این دلیل که ذهن های امروز معماهای پازل گونه را می پسندند و دوست دارند این نوع چالش‌ ها را حل کنند. به هر حال، معماهایی از این دست برای خیلی ها باعث افزایش ترشح آدرنالین می ‌شود. پیچیدگی ژانر معمایی و وحشت این امکان را به نویسنده می دهد که با تعلیق و هیجان، تولید سرگرمی کند.

**چگونه به اسم ملکاوان برای عنوان سریال رسیدید؟

-ملکاوان نام خیالی برای منطقه ای است در شمال کشور. ما به این نتیجه رسیدیم که شکل آوایی کلمه ملکاوان نوعی ابهام را با خود دارد. خوشبختانه تهیه کننده سریال هم لوکیشنی را در این منطقه پیدا کرد که به ذهنیت ما خیلی نزدیک بود.

**شخصیت های سریال چقدر بر اساس ما به ازاهای واقعی خلق و پردازش شده اند؟

-قاعدتاً نمی ‌شود گفت همه شخصیت‌ ها از قوه تخیل نویسنده آمده اند. به هر حال، بخشی از آنها در جهان واقعی و اطراف نویسنده بزرگ حضور دارند. ما تیم نویسندگان ملکاوان خصوصیات رفتارهای واقعی انسان ها را گرفتیم و از کلاژ آنها کاراکترهایی را آفریدیم. شخصیت های ملکاوان برای ما جذاب بوده اند. مسایلی مثل دعوای عروس و مادرشوهری بین مهسا و پری همیشه وجود داشته، اما ما سعی کردیم این چالش را از حالت کلیشه ‌ای خارج کنیم.

**فیلمنامه ملکاوان حاصل یک کار گروهی است. چگونه تقسیم کار می کردید؟

-هرکدام از ما ویژگی هایی داریم، مثلا خانم بهاری ذهن قصه پرداز خوبی دارد و آقای طایفه روی ریزه ‌کاری ‌های شخصیت‌ پردازی مسلط است. ذهن خود من هم پازل های معمایی را خوب می شناسند. این ها باعث شد که ما در ابتدا شکل درام را مثل یک رمان دربیاوریم و شخصیت‌ ها را تعریف کنیم و بعد هر یک، روی مقوله مورد علاقه مان کار کنیم.

**نوشتن فیلمنامه چقدر زمان برد؟

-ما تقریبا زمان زیادی درگیر بودیم. خودمان برای یک سال، عمده کار را پیش برده بودیم اما وقتی فیلمنامه تحویل شبکه آی‌ فیلم شد، بر اساس نظرات یک بازنویسی آغاز شد که خودش خط های داستانی جدیدی را خلق کرد و شش ماه زمان برد. در مجموع، فیلمنامه سریال دوبار بازنویسی شد.

**فیلمنامه سریال ملکاوان از آن دسته متن هایی است که نقش های خیلی خوبی برای بازیگران زن میانسال در آن نوشته شده که نمونه بارزش نقش مهسا یا حتی پری است.

-پیچیدگی روحی و روانی و سوالات ذهنی بیشتر در دوران میانسالی شکل می گیرد و آدم ها پرسش های اساسی از خودشان دارند. معمولاً سوال های هویتی در این مقطع سنی مطرح می‌ شود و این برای ما به عنوان تیم نویسندگان فیلمنامه هم جذاب بود.نویسنده وظیفه دارد که نگاهش به شخصیت پردازی کاراکترها به روز باشد. در شخصیت های به روز هم کمتر زن ۴۰ ساله ای در یک جامعه مدرن اسطوره قربانی را دوباره تکرار می کند. ما فقط سعی کردیم به روز باشیم.

**شما و دیگر نویسندگان فیلمنامه چقدر از زمان تصویربرداری در سر صحنه حاضر بودید و با کارگردان تعامل و همفکری داشتید؟

-آقای معظمی ذهن بازی برای پذیرفتن پیشنهادات جدید داشتند و این برای یک نویسنده واقعا مهم و مغتنم است. من تقریباً سر صحنه ۹۰ درصد کار بودم.

­**چقدر روی شخصیت پردازی کاراکترها کار کردید؟ کاراکترهای ملکاوان عموماً چند وجهی هستند و سفید و سیاهی مطلق در آنها مشاهده نمی ‌شود.

-شخصیت های جذاب و متفاوت می توانند حتی یک موقعیت تکراری را در درام، دیدنی و مخاطب پسند کنند. این مسئله خیلی مهم است.

انتهای پیام/

 

منبع: فارس

کلیدواژه: فیلم سریال نویسندگان نویسندگان فیلمنامه فیلمنامه سریال تیم نویسندگان سریال ملکاوان شخصیت ها شبکه آی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۷۸۱۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خواستگاری مهران مدیری از نعیمه نظام دوست

به تازگی ویدیوی جالبی از نعیمه نظام‌دوست در فضای مجازی منتشر شده است که مربوط به سریال ساعت خوش است.

او در این سریال تنها ۲۰ سال سن دارد و با مهران مدیری همبازی است.

اخیرا حضور نعیمه نظام دوست در برنامه «اسکار» مهران مدیری موردتوجه مخاطبان قرار گرفته است.

 

 

دیگر خبرها

  • خواستگاری مهران مدیری از نعیمه نظام دوست
  • جدیدترین شماره فیلم‌نگار با خلاصه فیلمنامه «آپاراتچی» و «آسمان غرب» منتشر شد
  • سیناپس «آپاراتچی» و «آسمان غرب» و فیلمنامه «یادآوری» کریستوفر نولان در شماره جدید فیلم نگار
  • سیناپس «آپاراتچی» و «آسمان غرب» و فیلمنامه «یادآوری» در فیلم‌نگار
  • رای کلوپ به انتخاب اسلوت: خوب به‌نظر می‌رسد!
  • گفتگو با نویسنده و بازیگر نمایش‌های طنز رادیو
  • مردمی که تلویزیون نمی‌بینند و سریال‌هایی که دیده نمی‌شود!
  • مردمی که تلویزیون نمی‌بینند و سریال هایی که دیده نمی‌شود!
  • آماری از مردمی که تلویزیون نمی‌بینند و سریال‌هایی که دیده نمی‌شود!
  • افشاگریِ وحیدِ نون‌خ: در چابهار چندین بار بیهوش شدیم